2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak spor bilimleri programları için başvurular, 31 Temmuz 2024 ile 5 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YKS Spor Bilimleri için yapılacak özel yetenek sınavının başvuru ücreti 490,00 TL olarak belirlenmiştir. Adayların bu ücreti belirtilen tarihler arasında ödemeleri gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

2024-YKS’ye giren ve TYT puanı hesaplanmış adaylar, 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının spor bilimleri programlarına yerleşmek istediklerinde 2024-ÖZYES sınavına başvurmak ve sınava girmek zorundadır. Engelli adayların da bu sınava başvurması ve sınava girmesi gerekmektedir.

Doğumla Türk vatandaşı olup Türk vatandaşlığını kaybetmiş olan ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olan Mavi Kart sahipleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) uyruklu adaylar ve Bulgaristan'dan göç yoluyla gelen Türk soylular sınava başvurabilirler. Ayrıca, yabancı uyruklu veya herhangi bir devletin uyruğunda olmayan adaylar da sınava başvurabileceklerdir; ancak, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmeleri durumunda yerleştirme işlemlerine dahil edileceklerdir.

2024 YDS/2 Başvuru Tarihi ve Ücreti Nedir? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İkinci Dönem Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? 2024 YDS/2 Başvuru Tarihi ve Ücreti Nedir? Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İkinci Dönem Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2024-YKS kapsamında, “Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alan ön lisans ve lisans programlarına yerleştirme için tercih yapan adaylar da 2024-ÖZYES sınavına başvurabileceklerdir.

Editör: Mehmet Çetil