Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecekler. Sınav yeri bilgileri, adayların sınav günü herhangi bir aksaklık yaşamamaları adına önem taşımaktadır.

66629821Bc17D6055D0C0Da0

YKS'de Kalem ve Silgi Temini

YKS 2024'te, adaylara sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adaylar gerekli belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidirler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ÖSYM tarafından temin edilecektir. Adaylar, sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

YKS Sınav Saatleri ve Süreleri

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılacak ve 165 dakika sürecek. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek ve 180 dakika sürecek. Aynı gün yapılacak olan üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 120 dakika sürecek.

66632C10941A6Cbb9F485E87

Sınav Gününe Dair Önemli Bilgiler

Adayların sınav binalarına zamanında ulaşmaları büyük önem taşımaktadır. Sınav başlamadan önce sınav binalarında hazır bulunmaları ve saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giriş yapılamayacağını unutmamaları gerekmektedir. Sınav süresince, adayların sınav kurallarına uymaları ve gerekli belgeleri yanında bulundurmaları şarttır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak ve Detaylar Neler? Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak ve Detaylar Neler?

Ayrıca, sınav sonrası değerlendirme ve puan hesaplama işlemleri de belirlenen kurallar çerçevesinde yapılacaktır. Adayların sınav sonrası süreçte de dikkatli olmaları ve ÖSYM’nin resmi duyurularını takip etmeleri önem arz etmektedir. Sınav sonuçları, 17 Temmuz 2024 tarihinde ÖSYM AİS üzerinden açıklanacak ve adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Bu süreçte adayların tercihlerini doğru ve bilinçli bir şekilde yapmaları büyük önem taşımaktadır.

Editör: Mehmet Çetil