Yenidoğan çetesi, İstanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütü olarak, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olmuştur. Bu çete, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'i tehdit ederek, organize suçlarını sürdürmeye çalışmıştır. Ancak Savcı Engin, cesur duruşuyla çeteyi çökertme başarısını göstermiştir.

İFŞA EDİYORUZ! KAPATILAN HASTANELER LİSTESİ EKİM 2024 || Bebek ölümleri yaşanan hangi hastaneler kapatıldı? Kapanan özel hastanelerin isimleri İFŞA EDİYORUZ! KAPATILAN HASTANELER LİSTESİ EKİM 2024 || Bebek ölümleri yaşanan hangi hastaneler kapatıldı? Kapanan özel hastanelerin isimleri

Savcı Yavuz Engin Kimdir?

Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da doğmuştur. Eğitim hayatının ilk aşamalarını Türkiye'de tamamlayarak, Bolu 50. Yıl Ortaokulu ve Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde öğrenim görmüştür. 2008 yılında liseyi bitirdikten sonra, 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlamış ve 2013 yılında mezun olmuştur.

Mesleki Kariyeri Nasıldır?

Savcı Engin, üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayarak 2014 yılında savcı adayı olarak mesleki kariyerine adım atmıştır. Staj sürecinin ardından, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanmış ve burada görevine başlamıştır. Savcı Engin, 2024 Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na terfi ettirilmiştir. Bu terfi, onun mesleki başarılarının ve çabalarının bir sonucudur.

128639

Tehditler ve Başarılar

Yenidoğan çetesi tarafından tehdit edilen Savcı Yavuz Engin, cesur bir duruş sergileyerek çeteyi çökertmeyi başarmıştır. Bu durum, kamuoyunda büyük bir takdir toplarken, savcının adalet için gösterdiği azmi ve kararlılığı gözler önüne sermektedir. Vatandaşlar, Savcı Engin'in çeteyi çökertmesinin ardından onu daha yakından tanımak istemekte ve hayatıyla ilgili detayları araştırmaktadır.

Editör: Mehmet Çetil