Zahide Yetiş, 1979 yılında Avusturya'nın başkenti Viyana'da dünyaya gelmiştir. Babasının Viyana'da eğitim alması vesilesiyle burada doğan Yetiş’in isminin anlamı, "Allah'ın emir ve yasaklarına uyan" olarak açıklanmaktadır. Anne tarafından Yunanistan'ın Selanik şehrinden, baba tarafından ise Kütahya'dan İzmir'e göç eden bir ailenin üyesidir. Yetiş'in çocukluğu, ebeveynlerinin boşanmasının ardından babaannesinin yanında İzmir'de geçmiştir. Bu süreçte bir kız ve üç erkek kardeşinin yanında büyümüştür.

Zahide Yetiş, ortaokul ve lise yıllarında çeşitli alanlarda başarılar elde etti. Özellikle Güzel Konuşma, Şiir Okuma ve Kompozisyon Yarışmalarında birincilikler kazanarak dikkat çekti. Lise eğitimini İzmir Özel Fatih Koleji'nde tamamlayan Yetiş, ardından 9 Eylül Üniversitesi'nden Satış Yönetimi ve İşletme Bölümü mezunu oldu.

Fatih Ürek'in Sunuculuğunda 13 Eylül 2024 Gelin Görümce Programında Birincilik Hangi Takımın Oldu? Puan durumu ne? Fatih Ürek'in Sunuculuğunda 13 Eylül 2024 Gelin Görümce Programında Birincilik Hangi Takımın Oldu? Puan durumu ne?

6821Ed1Af08B6149503F6Cbfaf16Fb6C

Medya Kariyerine Başlangıç ve Televizyonculuk

Çocukluk yıllarında TRT'de belgesel seslendirmeleriyle televizyonculuk kariyerine adım atan Zahide Yetiş, reklamlardan haber spikerliğine ve metin yazarlığına kadar çeşitli görevlerde bulundu. TV8 kanalında "Kentlerin Dili" adlı programla Türkiye’yi dolaşarak 25 şehirde yarı belgesel niteliğinde programlar yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin ilk teknoloji programı olan "İnternet TV"yi altı yıl boyunca sundu ve "İnternet Dünyası" adlı bir gazete köşesi hazırladı.

İzmir Fatih Koleji'nde diksiyon, güzel konuşma ve artikülasyon dersleri veren Yetiş, TRT'de İzmir ve Ankara televizyonlarında "Genç Gözüyle Tartışma", "İnternet TV", "Türk Site", "Gün Başlıyor", "Şans Karesi" ve "İzlenimler" gibi çeşitli kadın, eğitim, kültür, eğlence, tartışma ve yarışma programlarının sunuculuğunu üstlendi.

Kariyerindeki Öne Çıkan Programlar

Zahide Yetiş, Kanal D'de yayınlanan "Doktorum" programını Op. Dr. Aytuğ Kolankaya ile birlikte sundu. Daha sonra ATV'de "Zahide'yle Yetiş Hayata" adlı programda sunuculuk yaptı. Bu programda emekli İstanbul müftü yardımcısı Yusuf Kavaklı, İslam dini hakkında bilgiler verdi; adli vakalar için Avukat Olgun Hamarat teşhislerde bulundu; psikolog Kadriye Tavşan Çakır, kişisel para yönetimi uzmanı Özlem Denizmen, şifalı bitkiler ve kür tarifleri konusunda İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki, çocuk doktoru Hayri Gözlükgiller, ve aşçı İtalyan Şef Danilo Zanna programda yer aldı.

4 Zi Jz

Özel Hayatı ve Evlilik Durumu

Zahide Yetiş, işadamı Cem Arısoy ile 16 Eylül 2014 tarihinde Paris'te evlenmiş ve 19 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Kuruçeşme'de düğün yapmıştır. Ancak, bu evliliği kısa sürede sona ermiştir.

Editör: Mehmet Çetil