Son zamanlarda birçok kişinin denediği ve sosyal medyada paylaşılan yeni bir trend diyet yöntemi, uzmanlar arasında tartışmalara neden oluyor. Bazı kullanıcılar, özellikle sabah ve akşam olmak üzere günde birkaç kez tükettikleri bir karışım sayesinde belirli bir süre içinde önemli kilo kayıpları yaşadıklarını iddia ederken, diğerleri ise bu iddiaların bilimsel temeli olmadığını vurguluyor.

1 P

Kullanıcı Deneyimleri ve İddialar

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, bir kullanıcı belirli bir karışımı 1 hafta boyunca düzenli olarak tükettiğini ve bu süreçte 7.2 kilo verdiğini iddia etti. Ancak başka bir kullanıcı ise bu karışımın tükettiği diğer besinlere herhangi bir etkisinin olmadığını dile getirdi.

2 P

Canan Karatay’a Göre Kahvaltıda Sağlıklı Börek Tüketimi Mümkün mü? İşte Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı Börek Tarifi Canan Karatay’a Göre Kahvaltıda Sağlıklı Börek Tüketimi Mümkün mü? İşte Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Sağlıklı Börek Tarifi

Uzman Görüşleri ve Eleştiriler

Uzmanlar ise bu tür karışımların genellikle bilimsel dayanağının olmadığını ve geçici kilo kayıplarına neden olabileceğini belirtiyor. Kilo verme sürecinde kullanılan hızlı diyet yöntemlerinin uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Diyetisyen ve Doktorların Değerlendirmeleri

Diyetisyen Scott Keatley, nişastalı suyun bazı besinsel faydaları olabileceğini ancak kilo kaybı üzerinde önemli bir etkisinin olmadığını ifade ediyor. Dr. Mir Ali ise nişastalı suyun düşük kalorili olmasına rağmen hormonal etkilere sahip olmadığını vurgulayarak, bu tarz yöntemlerin sağlık açısından iğne veya ilaç tedavileriyle karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor.

Trendin Kaynağı ve Beslenme Uzmanlarının Görüşleri

Bu yeni trendin, popüler bir yulaf ezmesi, su ve limon suyu karışımı olan Oatzempic'i taklit ettiği söyleniyor. Beslenme eğitmeni Tara Schmidt ise bu durumu farklılıklarla ayırmak gerektiğini ve yulafın tok hissettiren özelliklerini hatırlatıyor.

Editör: Havva Andırır