Seddar Yavuz Kaç Yaşında ve Nereli?

1967 yılında Eskişehir'de doğan Seddar Yavuz, ilk öğrenimini Gümüşkonak’ta, orta öğrenimini Eskişehir’de, lise öğrenimini ise Balıkesir'de parasız yatılı olarak tamamlamıştır. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi ve 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl açılan Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman’da kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başlamıştır. Evli ve dört çocuk babası olan Yavuz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Seddar Yavuz Hangi Görevlerde Bulundu?

Kariyerine kaymakam adayı olarak başlayan Seddar Yavuz, sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül Kaymakam vekilliklerini yürüttü. 1993 yılında Kaymakamlık yeterlilik sınavını üstün başarı derecesi ile kazanarak asaleten Çankırı Korgun Kaymakamlığına atandı. Daha sonra Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Balıkesir Dursunbey Kaymakamlığı, Konya Kadınhanı Kaymakamlığı ve Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 22 Ekim 2007 tarihinde Antalya Kemer Kaymakamlığına atanan Yavuz, 2008 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın Kaymakamı" ödülüne layık görülmüştür.

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gözaltılar: İsa Kaya ve Şeyma Kaya Neden Gözaltına Alındı? Cinayet Soruşturmasında Sahte İhbarların Rolü Ne? Narin Güran Cinayetinde Yeni Gözaltılar: İsa Kaya ve Şeyma Kaya Neden Gözaltına Alındı? Cinayet Soruşturmasında Sahte İhbarların Rolü Ne?

Seddar Yavuz’un Valilik Görevleri Nelerdir?

28 Ağustos 2009 tarihinden itibaren İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevini yürütmüş olan Seddar Yavuz, Bakanlar Kurulu'nun 16 Şubat 2014 tarihli kararnamesi ile Uşak Valiliğine, 3 Ağustos 2015 tarihli kararnamesi ile Muş Valiliğine, 13 Haziran 2017 tarihli kararnamesi ile Ordu Valiliğine, 9 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kocaeli Valiliğine atandı ve 18 Haziran 2020 tarihinde görevine başladı.

Seddar Yavuz’un Yeni Görevi Nedir?

10 Temmuz 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği'ne atanan Seddar Yavuz, bu yeni göreviyle kamu hizmetine devam edecektir. Seddar Yavuz, görev süresi boyunca çeşitli il ve ilçelerdeki tecrübeleri ile Malatya'da da önemli projelere imza atması beklenmektedir.

Editör: Murat Serdar Yıldız