Son dönemde Avrupa ve Asya'da gişe rekorları kırmış birçok stüdyo filmi ile Türkiye ve Azerbaycan'da dağıtım ve satış hizmetleri veren Burak Çelik, yerli yapım Türk sinema filmlerinin de yapımcılığını üstlenerek kariyerine başarıyla devam ediyor.

Burak Çelik Kimdir?

Türkiye sinema endüstrisinde adından sıkça söz ettiren genç yapımcı Burak Çelik, 1996 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra sinema projelerinde yapım asistanı olarak kariyerine adım atan Çelik, sinema alanında kendini geliştirmek için Bulgaristan ve Rusya'da özel eğitimler aldı. Uluslararası film yapımcılığı ve lisanslama konularında derinleşen Çelik, Türkiye'ye döndüğünde İtalyan film ve lisans şirketi FCA Films'in Türkiye Kurucu Hak Sahibi ve Yetkilisi olarak görev aldı.

Karadut Dizisi Ne Zaman Başlıyor? ATV’nin Yeni Dizisi Karadut’un Yayın Tarihi ve Sıra Dışı Hikayesi Neler Vaat Ediyor? Karadut Dizisi Ne Zaman Başlıyor? ATV’nin Yeni Dizisi Karadut’un Yayın Tarihi ve Sıra Dışı Hikayesi Neler Vaat Ediyor?

2017 yılı itibarıyla birçok ulusal reklam filmi ve sinema yapımının ortak yapımcılığını üstlenen Burak Çelik, kısa sürede sektörde kendine sağlam bir yer edindi. 2018 yılında FCA Films'teki görevinden ayrılarak kendi şirketi olan BMS Film Yapım Dağıtım (Blue Mountain Stars) şirketini kurdu. Burak Çelik, kuruluşundan bu yana ABD, İngiltere, İtalya ve Rusya gibi ülkelerde bulunan uluslararası film dağıtım ve lisans şirketlerinin Türkiye distribütörlüğünü üstlenerek önemli başarılara imza attı.

Başarıyla Yönettiği Projeler

Burak Çelik'in yapımcılığını üstlendiği bazı projeler şunlardır:

RED SPRİNG
SEMUR 3
Jumper Treasure Hunting
ENNA KARA BÜYÜ

Genç yaşına rağmen Türkiye sinema sektöründe önemli bir yere sahip olan Burak Çelik'in, ulusal ve uluslararası düzeydeki başarıları dikkat çekiyor. Sinema tutkusu ve iş disiplini ile sektördeki gelecek vadeden isimler arasında yerini sağlamlaştıran Çelik, gelecekte de sinema dünyasına önemli katkılar sağlamaya devam edeceğe benziyor.

Editör: Havva Andırır