Bu yılın ilk dört ayında enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte, emekli maaşlarına yapılacak zamın yüzdesi de belirlenmeye başladı. Şu anda emekli maaşı zammı ne kadar olacak sorusu gündemi meşgul ederken, bu konuda tahminler artıyor.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI BELLİ OLDU!

2024 Temmuz ayındaki emekli maaşı zam oranı, dört aylık enflasyon dikkate alınarak yüzde 18.72 olarak hesaplandı. Bu oran, emeklilerin merakla beklediği zam miktarını belirlemekte önemli bir rol oynuyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNLERİ

Mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram'a göre, şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesinde bulunuyor. Ancak asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasıyla aradaki farkın kapanması gerektiği ifade ediliyor. Bayram'a göre, en düşük emekli maaşı 15 bin TL seviyesine yükseltilmeli ve böylece asgari ücretle arasındaki makas kapanmalıdır.

2024 Kurban Bayramı ikramiyesi neden yatmadı, ödeme tarihi ne zaman? 2024 Kurban Bayramı ikramiyesi neden yatmadı, ödeme tarihi ne zaman?

KÖK MAAŞ VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI EŞİTLENMELİ Mİ?

Bayram'a göre, en düşük emekli maaşı ile kök maaş arasındaki eşitlik, emeklilerin maaşlarını daha iyi hesaplamasına olanak tanıyacaktır. Bu eşitleme, emeklilerin gelecekte alacakları maaşları daha net bir şekilde tahmin etmelerine yardımcı olacaktır. Bu durum, emekli vatandaşların mali durumlarını daha iyi planlamalarına olanak sağlayacak büyük bir reform olabilir.