Türkiye'nin saygın hekimlerinden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun vefat haberleri, tıp camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Peki, bu değerli hekim kimdi? Kaç yaşında vefat etti ve hangi alanda uzmanlaşmıştı? İşte, Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenler...

Yavuz Yörükoğlu Ne İş Yapıyor, Mesleği Ne Kaç Yaşında, Kimdir?

1955 yılında Ankara'da doğan Yavuz Yörükoğlu, Türkiye'nin ünlü bilim adamlarından çocuk psikiyatristi Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu'nun oğludur. Eğitim hayatına Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan Yörükoğlu, ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Tıp eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde sürdüren Yavuz Yörükoğlu, uzmanlık eğitimini Hacettepe Tıp Fakültesi, Göğüs ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Yavuz Yörükoğlu Uzmanlık ve Kariyer

İhtisas sonrasında İngiltere'ye giderek Cambridge Üniversitesi ve Londra St. Thomas Hastanesi'nde deneyim kazanan Yörükoğlu, Türkiye'ye döndüğünde SSK Ankara Eğitim Hastanesi'nde Şef muavini olarak görev almıştır. Ayrıca, SSK İhtisas Hastanesi'nde Başhekim olarak da çalışmıştır. A.B.D Alabama Üniversitesi'nde bir yıl süreyle misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Daha sonra özel sektörde serbest hekimlik yapmış ve son olarak Ankara Ufuk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler

Yavuz Yörükoğlu Uzmanlık Alanları ve Katkıları

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun uzmanlık alanları arasında koroner bypass ameliyatları, kalp kapak ameliyatları, kalp yetmezliği tedavisi ve cerrahisi, assist cihazları, varis cerrahisi ve lazer skleroterapi gibi konular bulunmaktadır. Ayrıca, tamamlayıcı tıp alanında da çalışmalar yapmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız