Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylıklarında yapılan artışı açıkladı. Bu açıklama sonrasında yaşlı aylığı alan vatandaşlar, yeni düzenlemeler kapsamında aylık alacakları miktarı merak etmeye başladılar.

Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın duyurusuna göre, temmuz ayında yapılan güncellemeyle birlikte yaşlı aylığı miktarı artırıldı. Buna göre, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar doğrultusunda yaşlı aylığı 3 bin 504 liradan 4 bin 181 liraya yükseltildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırtasiye yardımı başvuru şartları ne? Kırtasiye desteği başvurusu başladı mı, nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kırtasiye yardımı başvuru şartları ne? Kırtasiye desteği başvurusu başladı mı, nasıl yapılır?

Yeni Düzenleme ve Açıklamalar

Bakan Göktaş, yapılan bu artışın sosyal yardım modelleri içindeki önemine vurgu yaparak, devletin sosyal yardım ve destek mekanizmalarını sürekli olarak gözden geçirdiklerini belirtti. Yaşlılık maaşlarının artırılmasıyla birlikte, yaşlı vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflendiği ifade edildi.

Editör: Havva Andırır