Yasemin Kay Allen, kalbini Amerika'da yaşayan eski bir FBI çalışanı olan Erdal Kaya'ya kaptırdı. Kaya, yakın dövüş dersleri ve atış eğitimi vererek kısmetini açtı. Bu ilişki sayesinde sinema ve dizi filmlerden oyunculuk teklifleri almaya başladı. Hatta, bir projede prensipte anlaştı. İstanbul'a gelerek sevgilisi Yasemin Kay Allen ile bir araya gelecek ve iş görüşmesi yapacak.

Yasemin Kay Allen 1

YASEMİN KAY ALLEN KİMDİR? 

Yasemin Kay Allen, 10 Temmuz 1989'da Londra'da dünyaya geldi. Annesi, Türk oyuncu Suna Yıldızoğlu ile İngiliz Dudley Allen'ın kızıdır. Etnik olarak İngiliz ve Avustralya kökenli olmasına rağmen, annesinin Türk vatandaşlığına geçmesiyle Türk ve İngiliz çifte vatandaşlığına sahiptir.

Çocukken ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşınan Allen, daha sonra annesiyle Avustralya'ya göç etti. Lise eğitimi boyunca çeşitli sanat dersleri aldı ve kısa filmler çekti. Queensland Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'ne burs kazandı.

2008'de L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist olan Allen, aynı yıl Elif dizisinde annesiyle birlikte başrol oynadı. Daha sonra Kavak Yelleri, Yerden Yüksek gibi dizilerde rol aldı ve 2011'de Hayat Devam Ediyor dizisinde Pelin Akça karakterini canlandırdı. Merhamet dizisindeki Irmak Tunalı rolüyle de dikkat çekti ve N11.com'un reklam yüzü oldu.

Tiktok faciasında anne 8 yaşındaki kızına çirkin sözler kullandı, olay ne? Tiktok faciasında anne 8 yaşındaki kızına çirkin sözler kullandı, olay ne?

Sinema kariyerine, Özcan Deniz'in Su ve Ateş filmindeki Yağmur karakteriyle adım atan Allen, 2014'te Muhteşem Yüzyıl dizisinde Defne Sultan olarak da yer aldı. Ayrıca Şeref Meselesi ve Strike Back gibi dizilerde önemli roller üstlendi.