Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati ile aralarındaki anlaşmazlıkla ilgili yaptığı açıklamalara yenisini ekledi. Hasan Efendi Hazretleri'nin (k.s.) vefatından sonra iki taraf arasında yaşanan gerginlik, Cübbeli Ahmet Hoca'nın son konuşmasıyla daha da tırmandı.

Cübbeli Ahmet Hoca: "İsmailağa Heyeti'ne Hakkımı Helal Etmiyorum"

Cübbeli Ahmet Hoca, son konuşmasında İsmailağa Cemaati'nden "rabıta" konusundaki anlaşmazlık yaşadığı isimlere sert bir şekilde tepki gösterdi. Hoca, İsmailağa Cemaati'ne yönelik olarak "Hakkımı helal etmiyorum" dedi. Açıklamasının devamında ise "Ama yine de diyorum Allah onlara tövbe nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa Cemaati İle Anlaşmazlık "Rabıta" Üzerine

Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa Cemaati arasındaki anlaşmazlığın temelinde "rabıta" uygulaması yatıyor. Rabıta, İsmailağa Cemaati'nde manevi rehberlik ve irşad için kullanılan bir yöntem. Cübbeli Ahmet Hoca ise rabıta uygulamasına karşı olduğunu ve bu uygulamanın bazı İsmailağa mensupları tarafından suiistimal edildiğini savunuyor.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Açıklaması İsmailağa Cemaati'nde Tepkilere Yol Açtı

Cübbeli Ahmet Hoca'nın İsmailağa Cemaati'ne yönelik sert açıklaması, cemaatin bazı mensupları tarafından tepkiyle karşılandı. Cemaatin bazı üyeleri, Cübbeli Ahmet Hoca'nın İsmailağa Cemaati'ne haksızlık ettiğini ve cemaatin itibarını zedelemeye çalıştığını savunuyor.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsmailağa Cemaati'ne Yeni Açıklamalar mı Gelecek?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın İsmailağa Cemaati'ne yönelik açıklamalarının sonrasında iki taraf arasında nasıl bir gelişme olacağı merak konusu. Cübbeli Ahmet Hoca'nın İsmailağa Cemaati'ne yeni açıklamalar yapıp yapmayacağı da bilinmiyor.