Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından sunulan burs imkanları için başvuru tarihleri belli oldu. 2024-2025 eğitim yılı için ortaöğrenim burs başvuruları, 1-15 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacaktır. Bu süreçte yükseköğrenim öğrencileri için başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır. Öğrenciler, eğitim hayatlarında maddi destek almak için bu tarihlerde başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

VGM Burs Miktarları Ne Kadar?

2023-2024 eğitim yılında belirlenen burs miktarları, ortaöğrenim için aylık 750 TL, yükseköğrenim için ise başlangıçta 1.250 TL olarak belirlenmiştir. Ancak 2024 yılı Ocak ayından itibaren yükseköğrenim burs miktarı 2.000 TL’ye çıkarılmıştır. Yabancı uyruklu öğrenciler için de yükseköğrenim bursu aynı miktar olan 1.250 TL üzerinden verilmektedir. Bu burslar, öğrencilere eğitim sürecinde önemli bir destek sağlamaktadır.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 2024/2 Hava ve Deniz Kuvvetleri sözleşmeli er başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir, son başvuru tarihi ne zaman? MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 2024/2 Hava ve Deniz Kuvvetleri sözleşmeli er başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir, son başvuru tarihi ne zaman?

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

VGM burs başvuruları, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi olan www.vgm.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvurular, her eğitim yılının başında belirlenen tarihler arasında alınmaktadır. Adaylar, başvuru şekli ve zamanı ile ilgili bilgileri, başvuru tarihinden en az onbeş gün önce site üzerinden öğrenebilirler. Ayrıca, başvuru sonuçları da yine aynı web sitesi üzerinden açıklanacaktır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Başvuru İçin Hangi Cihazlar Kullanılmalı?

Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, bilgisayar, akıllı telefon veya tablet kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Ancak, akıllı telefon ve tabletlerde işletim sistemine bağlı sorunlar yaşanabileceği için, başvuruların masaüstü bilgisayar veya laptop üzerinden yapılması önerilmektedir. Başvuru yaparken Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarının kullanılması, işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır.

Editör: Mehmet Çetil