VGM 122 Personel Alımı Sonuçları ve Değerlendirme Süreci

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) sözleşmeli personel alımı için başvurular sona erdi. Peki, başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

122 Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 22 şehirde farklı kadrolarda ve niteliklerde 122 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar şu kadrolarda gerçekleştirilecek:

33 Büro Personeli
5 Avukat
10 Mühendis (2 Elektrik, 1 Harita, 2 Makina, 5 İnşaat)
4 Sosyal Çalışmacı
39 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
31 Destek Personeli (24 Temizlik Görevlisi ve 7 Şoför)

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

VGM personel alımı için başvurular KPSS puanı ile yapılmıştır. Değerlendirme, en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile gerçekleştirilecektir.

Bazı Pozisyonlar İçin Sözlü Sınav Yapılacak mı?

Mühendis, Sosyal Çalışmacı ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonları için başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adaylar arasından, her birim bazında KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak puan sıralaması yapılacaktır. Alım yapılacak her birim ve pozisyon için 4 katı aday mülakata çağırılacaktır.

DİSK'in ilk kadın başkanı Arzu Çerkezoğlu kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? DİSK'in ilk kadın başkanı Arzu Çerkezoğlu kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

VGM sözleşmeli personel alımı başvuruları 9 Haziran 2024 tarihine kadar alınmış olup, sonuçların en geç 30 Haziran 2024 tarihine kadar açıklanması bekleniyordu. Ancak VGM'den herhangi bir duyuru gelmedi. Sonuçların en geç 15 Temmuz 2024 tarihine kadar duyurulması beklenmektedir.

Sonuçlar Nereden Öğrenilecek?
Sonuçlar, VGM internet adresinden (www.vgm.gov.tr) ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden öğrenilebilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Editör: Murat Serdar Yıldız