Türkiye Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda Hollanda ile karşılaştı. Maçın ilk yarısını Samet Akaydın'ın kafa golüyle 1-0 önde tamamlayan Türkiye, umut verici bir başlangıç yapmıştı. Ancak ikinci yarıda Hollanda, Memphis Depay ve Cody Gakpo'nun golleriyle skoru 2-1'e getirerek yarı finale yükseldi.

Milllimaçççç54

Maçın ilk yarısında Arda Güler'in asistinde Samet Akaydın'ın 36. dakikada kaydettiği golle Türkiye öne geçti. Ancak ikinci yarıda Hollanda'nın atakları karşısında savunma zorlanınca, önce Stefan de Vrij'in kafa golü geldi ve ardından Gakpo'nun attığı golle maçın sonucu belirlendi.

Milllimaçççç545252

Teknik Direktör Vincenzo Montella, maç öncesinde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Kaan, Hakan, Arda, Kenan ve Barış Alper'i ilk 11'de sahaya sürdü. Merih Demiral'ın sakatlığı nedeniyle kadroda olmaması, savunmada yaşanan zorlukların bir faktörüydü.

Milllimaçççç540011

Türkiye ve Hollanda arasındaki geçmiş maçlarda Türkiye'nin performansı genellikle zorlu geçmişti. Bugüne kadar oynanan 10 resmi maçta Türkiye, 5 mağlubiyet, 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etmişti.

Hollandatürkiyemaç

EURO 2016'da ise Türkiye, Hollanda ile karşılaştığı maçlarda karmaşık sonuçlar aldı. İlk maçta deplasmanda berabere kalan Türkiye, ikinci maçta kendi sahasında Hollanda'yı 3-0 mağlup etmişti.

Hollandatürkiyemaç54

Adana Demirspor-Samsunspor maçı ne zaman saat kaçta? (06 Ekim 2024) Taraftarium, İdman Tv, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Adana Demirspor-Samsunspor maçı ne zaman saat kaçta? (06 Ekim 2024) Taraftarium, İdman Tv, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

Türkiye Milli Takımı, EURO 2024'te elde ettiği başarılı performanslarla dikkat çekmiş olsa da çeyrek finalde Hollanda'ya mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Editör: Murat Serdar Yıldız