Ömer Bin Ladin, 1 Mart 1981'de Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dünyaya geldi. Usame Bin Ladin'in oğlu olan Ömer, Suudi Arabistan'daki kraliyet dışı ailelerden birinin kurucusu olan Muhammed bin Avad bin Ladin'in torunu olarak büyüdü. Ailesi, Usame Bin Ladin'in 1991'de Suudi Arabistan'dan sürgün edilmesinin ardından önce Sudan'a, ardından Afganistan'a yerleşti.

Ömer Bin Ladin'in Hayatı Nasıl Geçti?

1991-1996 yılları arasında Sudan ve Afganistan'da yaşayan Ömer Bin Ladin, 1995 ile 2000 yılları arasında El Kaide terör örgütünün bir üyesi olarak bilinmektedir. 2006 yılına kadar Cidde'de müteahhitlik ve hurda metal ticareti yaparak hayatını sürdürdü. Ömer, babası hakkında verdiği bir röportajda, Usame Bin Ladin'in "çok nazik bir adam" olduğunu ve 11 Eylül saldırıları nedeniyle büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti.

AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi? AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi?

Fransa'dan Sınır Dışı Edilmesinin Nedeni Nedir?

Son dönemde Ömer Bin Ladin, Fransa'da terör propagandası yaptığı iddiasıyla gündeme geldi. Fransa İçişleri Bakanlığı, 2023 yılında sosyal medya üzerinden El Kaide'ye yönelik özür dileyen paylaşımlar yaptığı için Ömer Bin Ladin'in sınır dışı edildiğini açıkladı. Bakanlık, bu durumun güvenlik açısından bir tehdit oluşturduğu gerekçesiyle alınan bir karar olduğunu belirtti.

Editör: Havva Andırır