Kenan Işık Öldü mü, Hastalığı Neydi?

Oyuncu, sunucu ve eski gazeteci Kenan Işık’tan acı haber geldi. Uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Işık, bir süredir yatağa bağımlı haldeydi. Peki, "Kim Milyoner Olmak İster" yarışması ile hafızalara kazınan Kenan Işık kimdir? Kenan Işık öldü mü, neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte detaylar...

Kenan Işık Öldü mü?

Usta oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 29 Temmuz’da hayatını kaybetti. Geçirdiği beyin kanamasının ardından uzun süre yoğun bakımda tedavi gören ve yatağa bağımlı şekilde yaşamına devam eden Işık, yaşamını yitirdi. Yaklaşık 10 yıldır komada olan Işık, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle bir dönem ameliyata alınmıştı.

Kenan Işık212121

Kenan Işık Kimdir?

Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık, ortaokul öğrenimi sırasında Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okumuştur. Aynı zamanda bu dönem Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.

Kenan Işık212199

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

Kenan Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. Yeni Yüzyıl (1995-1998), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalışmıştır. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle boy göstermiştir. 2005 yılında Kenan Işık, Erdoğan Aktaş'la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sunmaya başlamış, 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakmıştır. Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren "Kim 500 Bin İster" yarışmasının Osmantan Erkır'ın yönlendirmesiyle sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir.

Kenan Işık Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi?

21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Kenan Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü ve sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Olayın olduğu tarihten sonra bir müddet komada olan sanatçının tedavisi evinde devam etmekteydi. Yaklaşık 10 yıllık koma durumunun ardından usta sunucu, 29 Temmuz 2024'te hayatını kaybetti.

Editör: Murat Serdar Yıldız