Amasya'da 82 yaşındaki Yaşar Aktaş, 4 yıllık üniversite hayalini gerçekleştirmek için Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) dördüncü kez girdi. Üç yıl boyunca DGS’yi kazanamayan Aktaş, mezara kadar eğitim alma hedefinden vazgeçmiyor. Sınav görevlileri tarafından "Azmine hayranım" sözleriyle karşılanan Aktaş, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yerleşmeyi amaçlıyor.

MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler? MEB Ortak sınav tarihleri 1. Dönem 2024 tarihleri ne zaman, hangi tarihte? 2. Dönem ortak sınav 2025 tarihleri hangi ayda, hangi günler?

Yaşar Aktaş’ın Eğitime Olan Azmi

Evli, 3 çocuk ve 8 torun sahibi olan Yaşar Aktaş, üniversite hayalini gerçekleştirmek için büyük bir azimle çalışıyor. Aktaş, internet üzerinden ders çalışarak ve Amasya Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslara katılarak sınavlara hazırlanıyor. Emekli maaşını ev ihtiyaçlarına harcayan Aktaş, özel ders alamasa da üniversitenin kütüphanesinde gençlerden ders alarak kendini geliştiriyor. Aktaş, bu süreçte matematik öğretmenliği okuyan öğrencilerden de yardım aldı.

Yaşar Aktaş “Mezara Kadar Okuyacağım”

İlkokul diplomasını bulamayan ve 70 yaşında açık öğretime başvurarak eğitim hayatına yeniden başlayan Aktaş, ilköğretim, lise ve iki yıllık ilahiyat eğitimini başarıyla tamamladı. Bu sefer DGS’yi kazanarak Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yerleşmeyi hedefleyen Aktaş, “Okumak çok güzel bir şey. Ölünceye, mezara kadar okuyacağım” dedi. Sınav salonuna ilk gelenlerden biri olan Aktaş, dördüncü denemesinde başarılı olacağına dair inancını dile getirdi.

Yaşar Aktaş'ın Sınav Hazırlıkları ve Beklentileri

Yaşar Aktaş, sınav hazırlıkları süresince Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasını sık sık ziyaret ederek hedefini göz önünde tuttu. Üniversiteye kabul edilmesi durumunda, Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi unvanını kazanacak olan Aktaş, eğitime olan bağlılığı ve azmiyle gençlere de örnek oluyor. "İnşallah bu sefer kazanacağım. Çok çalıştım" diyerek sınava giren Aktaş, dört yıllık üniversite öğrencisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız