Ünal Aysal, 2 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası emekli Doktor Albay Fazıl Aysal'dır. İlk ve orta öğrenimini Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde tamamlayan Aysal, lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde almıştır. 1961 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Aysal, ardından İsviçre'de Neuchatel Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimine başlamış ve 1968 yılında hukuk diplomasını almıştır.

Çalışma hayatına 1970 yılında başlayan Ünal Aysal, Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak görev yapmıştır. 1973 yılında Brüksel'deki bir firmanın ticaret müdürü olarak çalışmaya başlayan Aysal, 1974 yılında Unite International'i kurmuştur. Bu şirketle demir çelik ve sanayi mamulleri satışı ve petrol swap işlemleri yapmış, daha sonra petrol, elektrik üretimi ve anahtar teslim santral inşa ve finansmanı projelerinde faaliyet göstermiştir.

Aysal, Türkiye ve İran'da elektrik santralleri kuran, temiz enerji yatırımları ve madencilik faaliyetlerinde bulunan bir iş adamıdır. Ayrıca turizm sektörüne de ilgi gösteren Aysal, Antalya Kemer'de 5 yıldızlı oteller kurmuş ve İstanbul Boğazı'nda bir butik otelin sahibidir.

Ünal Aysal, Unit Grubu'nun 46 yerli ve yabancı şirketini yönetmektedir. 1995 yılında Belçika vatandaşı olan Aysal, Türkiye'yi yurt dışında en üst seviyede temsil eden iş adamlarından biri olarak Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile onurlandırılmıştır. 2012 yılında ise Belçika Kralı H.E. Albert II tarafından Belçika Hükûmeti adına Leopold II Yüksek Takdir Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

GALATASARAY BAŞKANLIĞI DÖNEMİ

Ünal Aysal, 14 Mayıs 2011 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na seçilmiş ve 28 Ekim 2014 tarihine kadar bu görevi sürdürmüştür. Başkanlık döneminde Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Süper Kupası zaferi yaşamıştır.

Seda Erdim neden soyadını değiştirdi, eşinden boşandı mı? Seda Erdim neden soyadını değiştirdi, eşinden boşandı mı?

SERVETİ

Ünal Aysal'ın serveti, 2020 yılı itibarıyla 650 milyon dolar olarak değerlendirilmektedir. 2019 yılında 850 milyon dolarlık servete sahip olan Aysal'ın, 2018 yılında ise servetinin 925 milyon dolar olduğu bilinmektedir. Aysal'ın şirketleri ve yatırımlarıyla birlikte servetinin 10 milyar doları bulduğu söylenmektedir.

ÖZGEÇMİŞ

Doğum Tarihi: 2 Haziran 1941
Doğum Yeri: İstanbul
Eğitim: Galatasaray Lisesi, Neuchatel Hukuk Fakültesi
Kariyer: İş Adamı, Yönetici
Evli mi: Evli, Üç Çocuk Babası