2002 doğumlu Ulaş Berkim Tümer, Antalya’da doğdu ve şu anda Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Antrenörlük ve Rekreasyon Bölümünde eğitim almaktadır. Tümer, memur bir aileden gelmektedir.

Erken Yaşamı ve Okçuluk Kariyerine Başlangıcı

Gelibolu’da çocukken annesiyle alışveriş yaptığı bir gün, okçuluk antrenmanlarının yapıldığını gören Tümer, spora ilgi duymaya başladı. Ancak, antrenörler tarafından zayıf bulunarak kabul edilmedi. İki yıl sonra tekrar denediğinde, bu sefer okçuluk kulübüne kabul edildi. Okçuluk kariyerine başladıktan kısa süre sonra, 1 yıl içinde miniklerde Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Trabzonspor - Kayserispor maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Trabzonspor - Kayserispor maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

Ulusal ve Uluslararası Başarıları

Ulaş Berkim Tümer, okçuluk sporunda hızlı bir ilerleme kaydederek birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde etti. 2017 yılında milli takıma seçilen Tümer, 2020 yılında A takıma yükseldi ve milli okçulukta önemli bir figür haline geldi.

Paris 2024 Olimpiyatları Başarısı

Paris 2024 Olimpiyatları'nda, Mete Gazoz ve Muhammed Abdullah Yıldırmış ile birlikte Klasik Yay Erkek Milli Takımı’nda yer alan Tümer, takım olarak bronz madalya kazandı. Olimpiyat şampiyonu olmayı en büyük hedefi olarak belirleyen Tümer, spor kariyerinde önemli bir adım atmış oldu.

Editör: Mehmet Çetil