UEFA, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'A CEZA VERDİ Mİ?

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), finansal durumlarını izlemeye aldığı üç Türk kulübü olan Beşiktaş, Trabzonspor ve RAMS Başakşehir ile ilgili kararını açıkladı. UEFA'nın resmi açıklamasına göre, Beşiktaş ve Trabzonspor, belirlenen mali hedefleri başarıyla yerine getirdi ve bu nedenle herhangi bir cezaya çarptırılmadı. Avrupa futbolunun en üst kurumu, bu iki kulübün 2023 mali yılı için belirlenen ara mali hedeflere uyum gösterdiğini ve finansal kurallar çerçevesinde herhangi bir yaptırım uygulanmayacağını belirtti.

Ajax Beşiktaş0808088

Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra, UEFA tarafından izlenen diğer Avrupa kulüpleri de benzer şekilde mali hedeflerini gerçekleştirdi. Milan, Inter, Monaco, Olimpik Marsilya, Paris Saint-Germain ve Royal Antwerp de bu kulüpler arasında yer aldı ve bu kulüplerin de finansal yükümlülüklerine tam uyum sağladığı tespit edildi.

Trabzonspor53588

BAŞAKŞEHİR NEDEN CEZA ALDI?

RAMS Başakşehir ise UEFA'dan ceza almaktan kaçınamadı. Kulübün, 2023-24 sezonunda öngörülen nihai finansal hedefi kısmen aşması nedeniyle bir dizi yaptırımla karşı karşıya kaldığı açıklandı. UEFA, Başakşehir'e 2024-25 sezonunda futbol kazanç kuralına uyulmaması durumunda, kulübün sonraki üç sezonda katılmaya hak kazanacağı ilk UEFA kulüp müsabakasından men edilebileceğini duyurdu. Ayrıca, Başakşehir'in 2024-25 sezonu için A Listesi'ne kaydedebileceği oyuncu sayısı 23 ile sınırlandırıldı ve yeni transfer edilen oyuncuların A Listesi'ne kaydedilme imkânı kısıtlandı. Kulüp ayrıca 100 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Başakşehir Rapid Wien Maçı0844

Başakşehir'in cezalandırılmasının nedenleri arasında, kulübün mali durumunu düzeltmeye yönelik belirlenen hedeflerin kısmen aşılması yer aldı. UEFA, mali disiplinin sağlanması amacıyla uygulanan bu yaptırımların, kulüplerin finansal sürdürülebilirliğini teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı.

Aston Villa Liverpool

DİĞER KULÜPLERE NE CEZA VERİLDİ?

Ayrıca, mali durumlarıyla ilgili bilgileri geç gönderdikleri için Aston Villa ve Olimpik Marsilya'ya da para cezası verildi. Aston Villa 60 bin avro, Olimpik Marsilya ise 20 bin avro para cezasına çarptırıldı. Roma kulübü ise 2023 mali yılı için belirlenen ara hedefi kısmen aşması nedeniyle 2 milyon avro para cezası aldı.

Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Atletico Madrid-Valencia maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Atletico Madrid-Valencia maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

UEFA'nın bu kararları, kulüplerin mali disiplin ve sürdürülebilirlik konularında gösterdikleri performansa dayalı olarak şekillendi. Kurum, kulüplerin finansal yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Editör: Murat Serdar Yıldız