Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti? Focus, Fiat Egea Sedan'dan Ucuz mu? Ford’un Büyük İndirimi ile 2024 Model Fiyatlar Nasıl Değişti?

Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde, okullara temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımları için başvurular yakında başlayacak. Başvurular, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ağustos ayının son haftalarında başlaması bekleniyor. Peki, TYP başvuruları ne zaman başlayacak ve başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar:

TYP Başvuruları Başladı mı?

İŞKUR tarafından düzenlenen Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okullara temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımı için başvurular henüz başlamış değil. Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR'dan yapılacak resmi açıklamalar ve duyurular bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda başvurular Ağustos ayının son haftalarında alınmaya başlanmıştı. Bu yıl da benzer bir takvim izlenmesi muhtemel olup, başvuru tarihlerinin yakın zamanda ilan edilmesi bekleniyor. Başvurular, İŞKUR’un e-Şube platformu olan esube.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır.

0X0 8 30 Nisan Hastanelere Mulakatsiz Temizlik Gorevlisi Alimi Duyuruldu Iskur Temizlik Elemani Basvuru Sartlari V 1712400281781

TYP Başvuru Şartları Nedir?

Toplum Yararına Programlar (TYP) için başvuruda bulunacak kişilerin taşıması gereken şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
İŞKUR'a kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

Özel Güvenlik

TYP Uygulama Süresi Ne Kadar?

TYP kapsamında yapılan çalışmalar, her bir program için en fazla 6 ay sürebilir. Program süresi boyunca, katılımcılara asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarı üzerinden ödeme yapılmaktadır. Haftalık çalışma süresi ise kırk beş saat olarak belirlenmiştir.

Editör: Havva Andırır