Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olarak bilinen Türksat 6A, uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Uydunun fırlatılma tarihi ve özellikleri hakkında son bilgiler paylaşıldı.

Fırlatma Tarihi ve Yeri

Türksat 6A uydusu, ABD'nin Florida eyaletindeki SpaceX'e ait Cape Canaveral fırlatma merkezinden fırlatılacak. Fırlatma planlarına göre, Türkiye saati ile 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece 00.20'de gerçekleştirilecek.

Uydunun Özellikleri ve Görevi

Türksat 6A, 42 doğu boylamında hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. Yörüngesi, yer merkezli ve 35 bin 786 kilometre uzaklıkta olacak. Uydunun güç kapasitesi 7,5 kilovat olarak belirlenmiş olup, 20 aktarıcıya sahip olacak. Bu özellikleriyle Türksat 6A, Türkiye'nin ve çevresindeki bölgelerin haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip bir uydudur.

Yeni Coğrafi Kapsama Alanı

Türksat 6A uydusu, Ku bandında hizmet verecek ve önceki Türksat uydularının kapsam alanına dahil olmayan Güney-Doğu Asya gibi yeni coğrafyalarda da iletişim sağlayacak. Bu özellikleriyle uydunun, Türkiye'nin yanı sıra geniş bir bölgeye hitap edeceği öngörülmektedir.

6 TEMMUZ SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI AÇIKLANDI! Çılgın Sayısal Loto 6 Temmuz çekiliş sonuçları ve ikramiye kazandıran numaralar... 6 TEMMUZ SAYISAL LOTO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI AÇIKLANDI! Çılgın Sayısal Loto 6 Temmuz çekiliş sonuçları ve ikramiye kazandıran numaralar...

Görev Süresi ve Beklentiler

Uydunun görev süresi 15 yıl olarak planlanmıştır. Bu süre boyunca Türksat 6A, yüksek performansıyla ve güvenilir hizmet sağlayarak Türkiye'nin iletişim altyapısına katkıda bulunacak.
 

Editör: Havva Andırır