2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, dünya genelinde büyük bir heyecanla başladı. Sporcular, uluslararası arenada madalya mücadelesi için ter dökmeye başladılar. Türkiye'den ise kaç sporcu Paris'te yer alıyor, hangi branşlarda mücadele edecekler? İşte, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları hakkında detaylar:

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Başladı Mı? Açılış Töreni Ne Zaman Yapıldı?

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreniyle başladı. Etkinlikler, 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Olimpiyat Oyunları, sporculara çeşitli branşlarda yeteneklerini sergileme ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etme fırsatı sunacak.

Hangi Branşlarda Yarışmalar Yapılacak?

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda 32 farklı branşta toplamda 329 etkinlik düzenlenecek. Atletizm, yüzme, futbol, basketbol, tenis, judo, güreş gibi geleneksel sporların yanı sıra, breakdans gibi yeni branşlar da yer alacak. Bu yıl, sporun farklı disiplinlerinde yeteneklerini göstermek isteyen sporcular büyük bir heyecanla mücadele edecekler.

Türkiye'den Kaç Sporcu Yarışıyor? Hangi Branşlarda Temsil Ediliyorlar?

Türkiye, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na 102 sporcuyla katılıyor. Bu sporcular, 18 farklı branşta ülkemizi temsil edecekler. Atletizm, boks, judo, güreş, yüzme, voleybol gibi geniş bir yelpazeye yayılan spor dallarında Türk sporcuları madalya umuduyla mücadele edecekler.

669F7408C54Dfeb32Bedbe77

İşte Türkiye'nin branşlara göre sporcu dağılımı:

Atletizm: 6 kadın, 10 erkek
Boks: 5 kadın, 3 erkek
Judo: 3 kadın, 5 erkek
Güreş: 5 kadın, 6 erkek
Yüzme: 4 kadın, 4 erkek
Voleybol: 13 kadın
Ve diğer branşlarda tek temsilciler...

Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi

Türkiye, sporcularının göstereceği performansla uluslararası alanda adından söz ettirmeyi hedefliyor. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda ülkemizin sporcuları, milli bayrağımızı gururla dalgalandırmak için ter dökecekler.

Editör: Mehmet Çetil