İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Ümit Önal, medya ve iletişim alanında sağlam bir temele sahip. Kariyerine medya sektöründe adım atan Önal, 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu’na katıldı. Burada ATV Genel Müdürlüğü, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği gibi kritik görevlerde bulunarak sektördeki deneyimini pekiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Eylül 2024 Tarihi Açıklandı mı?

Digitürk'teki Başarıları

2015 yılında Digitürk’te önemli bir role yükselen Önal, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Bu dönemde Digitürk’ün BeIN Media Group’a satış sürecini başarıyla yöneterek, şirketin uluslararası stratejik hedeflerine ulaşmasına katkı sağladı.

Türk Telekom’daki Yükselmesi

2016'nın sonlarında Türk Telekom’a katılan Ümit Önal, Satış ve Müşteri Hizmetleri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 2018 Aralık ayında Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına terfi eden Önal, Ağustos 2019’da Türk Telekom’un CEO’su olarak atanarak, şirketin dijital ve teknolojik dönüşümüne liderlik etmeye başladı. Mart 2022 itibarıyla Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir.

Sektörel ve Uluslararası Etkinlikleri

Ümit Önal, kariyerinde çeşitli ulusal ve uluslararası derneklerde etkin roller üstlenmiştir. 2020 yılında Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olup, halen Televizyon İzleme ve Araştırmaları Komitesi (TİAK AŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Reklam Verenler Derneği (RVD) Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Üyeliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Amerika İş Konseyi Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Ayrıca, Televizyon Yayıncıları Derneği'nde (TVYD) Türk Telekom'u temsil etmektedir.

Ümit Önal, medya ve telekomünikasyon sektörlerinde geniş bir deneyime sahip olup, Türk Telekom’un dijital ve teknolojik dönüşüm süreçlerine öncülük etmektedir

Editör: Mehmet Çetil