Sibel Altınkaya, Türk masa tenisi sporcusudur ve 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanmıştır. Uluslararası arenada kariyerine 2008 yılında adım atan Altınkaya, günümüzde dünya sıralamasında 91. sırada yer almaktadır. En yüksek dünya sıralaması ise Nisan 2023’te 71. olarak kaydedilmiştir. Haziran 2024 itibarıyla Fenerbahçe Masa Tenisi takımına transfer olan Sibel Altınkaya, sağ elini kullanarak shakehand tekniğiyle oyun oynamaktadır.

Sibel Altınkaya Kaç Yaşında ve Nereli?

Sibel Altınkaya, 1 Şubat 1993 tarihinde Adana'da doğmuştur. 2024 yılı itibarıyla 31 yaşındadır. Adana'da başladığı spor kariyeri, uluslararası başarılarla devam etmektedir.

Sibel Altınkaya'nın Spor Kariyeri Nasıl Şekillendi?

Sibel Altınkaya'nın uluslararası spor kariyeri, önemli başarılarla doludur. 2018 Akdeniz Oyunları'nda Tarragona, İspanya'da takım yarışmasında gümüş madalya kazanmıştır. 2021 İslam Dayanışma Oyunları'nda Konya'da teklerde bronz, takımda ise gümüş madalya elde etmiştir. Ayrıca, 2019 Avrupa Şampiyonası'nda Nantes'ta ve 2021 Avrupa Şampiyonası'nda Cluj-Napoca'da takım müsabakalarına katılmıştır.

Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Galatasaray - PAOK maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Galatasaray - PAOK maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Galatasaray UEFA Avrupa Ligi

2021 Dünya Şampiyonası'nda çiftler ve karma çiftler kategorilerinde birinci tura geçememiştir. 2022 WTT Singapur Grand Smash'te ana tura geçememiş olup, 2022 Akdeniz Oyunları'nda Oran'da teklerde beşinci, takımda ise yedinci sırada yer almış ve dünya sıralamasında 89. sıraya yükselmiştir. 2023 Dünya Şampiyonası'nda Durban'da çiftler ve karma çiftler etkinliklerinde ilk turda elenmiş, 2023 Avrupa Oyunları'nda Kraków'da teklerde ilk turda başarısız olmuştur. Ancak, WTT Star Contender Ljubljana 2024 turnuvasındaki başarılı performansı sayesinde 2024 Olimpiyatları'nda yarışma hakkını elde etmiştir.

Editör: Mehmet Çetil