Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihindeki en büyük transfer bedeli olan 19.5 milyon Euro karşılığında Sevilla'dan Youssef En-Nesyri'yi kadrosuna kattı. Bu transferle birlikte, Türk futbol tarihinin en yüksek bonservis bedeli ödenen oyuncular listesinde En-Nesyri zirveye oturdu.

En-Nesyri'nin Rekor Kırması

Faslı golcü En-Nesyri, Sevilla'da geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla Avrupa futbolunun dikkatini çekmiş ve Fenerbahçe tarafından büyük bir umutla transfer edilmiştir. 25 yaşındaki oyuncu, Süper Lig'e büyük katkılar sağlaması beklenen yetenekli bir forvet olarak öne çıkıyor.

Mario Jardel'in Rekoru Kırıldı

En-Nesyri'nin transferiyle birlikte Türk futbol tarihinde 24 yıl boyunca egemen olan Mario Jardel'in bonservis bedeli rekoru da kırılmış oldu. Galatasaray'ın 2000 yılında Porto'dan transfer ettiği Brezilyalı golcü Jardel, o dönemin en pahalı transferi olarak biliniyordu.

Diğer Yüksek Bonservisli Oyuncular

En-Nesyri ve Jardel'in ardından Türk futbolunda en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen diğer oyuncular arasında, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon Cengiz Ünder'i Roma'dan 15 milyon Euro'ya ve Galatasaray'ın İtalyan oyuncu Nicolo Zaniolo'yu 2022-2023 sezonu devre arasında 15 milyon Euro'ya transfer etmesi yer alıyor.

Süper Lig Tarihindeki En Pahalı Transferler

Süper Lig tarihinde en yüksek bonservis bedelleriyle kadroya katılan ilk 9 oyuncu şu şekilde sıralanıyor:

Youssef En-Nesyri - Fenerbahçe - 19.5 milyon Euro
Mario Jardel - Galatasaray - 17 milyon Euro (2000)
Cengiz Ünder - Fenerbahçe - 15 milyon EuroNicolo Zaniolo - Galatasaray - 15 milyon Euro

Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi Türkiye - İngiltere maçı şifresiz! Türkiye - İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Elit U20 Ligi

66A256Cac54Dfeb32Bedcbfe

Editör: Havva Andırır