Fransa merkezli Comuto SA, daha yaygın bilinen ismiyle BlaBlaCar, Türkiye'nin önde gelen çevrimiçi otobüs ve uçak bileti satışı yapan şirketi Obilet’i satın aldı. 2012 yılında kurulan Obilet, kısa sürede sektörde önemli bir konuma ulaşarak, 2021 yılında rakibi Biletall'ı alarak pazar payını artırmayı başarmıştı. Bu satın alma, BlaBlaCar’ın Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Devlet Bahçeli'ye Destek veren Kürşat Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Devlet Bahçeli'ye Destek veren Kürşat Yılmaz Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında?

Rekabet Kurulu'nun Onayı Ne Anlama Geliyor?

Rekabet Kurulu, Temmuz ayında yapılan başvurunun ardından Obilet Bilişim Sistemleri A.Ş. hisselerinin Comuto SA tarafından devralınmasını uygun buldu. Bu onay, satış işleminin resmi olarak gerçekleştirilmesi için gerekli olan yasal sürecin tamamlandığını gösteriyor. Ancak, satış işleminin detayları konusunda belirsizlikler de mevcut. Rekabet Kurulu’nun açıklamasında tüm hisselerin devri onaylansa da, Obilet yetkilileri yalnızca çoğunluk hisselerinin satışının gerçekleştiğini ifade ediyor.

Editör: Havva Andırır