Shirish Saraf Kimdir, Nereli Kaç Yaşında?

Hintli milyarder Shirish Saraf, 12 Ekim 1967 doğumludur. Kendisi özel sermaye yatırımcısı ve girişimci olarak tanınır. Saraf, Samena Capital'in kurucusu, başkan yardımcısı ve tazminat komitesi üyesidir. Ayrıca Samena Özel Durumlar Fonları ve Samena Limestone Holdings'in yatırım yöneticisi ve direktörüdür.

Neslihan Atagül'ün bebeğinin cinsiyeti ne? Neslihan Atagül'ün bebeğinin cinsiyeti kız mı, erkek mi? Neslihan Atagül'ün bebeğinin cinsiyeti ne? Neslihan Atagül'ün bebeğinin cinsiyeti kız mı, erkek mi?

Tuba Unsal Hintli Milyarder Sevg

Shirish Saraf Hangi Şirketleri Kurdu ve Yönetti?

Samena Capital'i kurmadan önce, Shirish Saraf Abraaj Capital'in kurucu ortağı ve genel müdürüydü. Abraaj Capital, 6 milyar ABD dolarının üzerinde bir meblağı yöneten en büyük küresel özel sermaye şirketlerinden biri haline gelmiştir. Saraf, bu süre zarfında Aramex, EFG Hermes, Egyptian Fertilizer Company, Arabtec, ONIC, SAOG Umman ve Amwal Capital (Katar) gibi birçok önemli özel sermaye ve blok satın alma işleminde yer almıştır.

Shirish Saraftubaünsal

Shirish Saraf'ın Önemli Yatırımları Nelerdir?

Saraf, Haziran 2014'te Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören ve yıllık yaklaşık 1 milyar ABD doları ciroya sahip olan RAK Ceramics PSC'nin önemli bir hissesinin satın alınmasına öncülük etti. Saraf, aynı zamanda RAK Ceramics'in yönetim kurulu başkan yardımcısı ve icra komitesi başkanıdır. Ayrıca, RAK Logistics'in yönetim kurulu üyesidir. Saraf, Temmuz 2016'da Hindistan'daki Mahindra Two Wheelers Limited'in yönetim kurulu üyesi oldu ve Ağustos 2016'da Hindistan'daki Tejas Networks'ün yönetim kuruluna atandı.

Shirish Saraf'ın Eğitim Geçmişi Nedir?

Shirish Saraf, İngiltere'de Charterhouse School ve London School of Economics'te eğitim gördü. Eğitim hayatı boyunca elde ettiği bilgi ve deneyimler, kariyerinde önemli bir yer tutmuştur.

Shirish Saraftubaünsal8282

Shirish Saraf Hangi Hayırseverlik Faaliyetlerinde Bulunuyor?

Saraf ve eşi, müzik ve spor gibi alanlarda üstün yeteneklere sahip, imkânı kısıtlı çocukları destekleyen Cenevre merkezli Little Dreams Vakfı'nda aktif olarak yer almaktadır. Ayrıca, WorldView'un Dünya Danışma Kurulu'nda bulunmaktadır. WorldView, gelişmekte olan ülkelerde sosyal mesaj içeren filmler üreten gelecek vaat eden film yapımcılarını desteklemektedir.

Shirish Saraftubaünsal828200

Shirish Saraf Hangi Burs Programlarını Desteklemektedir?

Shirish Saraf, Abraaj'daki görevi sırasında London School of Economics Orta Doğu Merkezi'nin geliştirilmesinde önemli rol oynayarak bölgeden 50 gelecek vaat eden öğrenciye burs sağladı. 2015 yılında Charterhouse School'da Shirish Saraf Bursu'nu kurarak imkânı kısıtlı çocuklara mükemmel bir eğitim imkânı sağladı. 2016 yılında ise Samena Vakfı'nı kurarak küresel hayırseverlik ve yardımseverlik davalarını kolaylaştırmayı amaçladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız