Trabzon'da yaşayan M.U. (45), karın ağrısı şikayetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'ne başvurduğunda, beklenmedik bir durumla karşılaştı. Yapılan tetkikler sonucunda kadının rahminde başlayıp göğüs altına kadar uzanan 5,5 kilogramlık devasa bir kitle tespit edildi. Durumun ciddiyeti üzerine Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hasan Akyüz tarafından acil bir ameliyat kararı alındı ve başarılı bir operasyonla kitle çıkarıldı.

275 Kontenjanlı TBMM Sürekli İşçi Alım İlanı: TBMM personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? TBMM personel alımı başvuru şartları nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak? 275 Kontenjanlı TBMM Sürekli İşçi Alım İlanı: TBMM personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? TBMM personel alımı başvuru şartları nedir, sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Kitle Sinsice Büyümüş, Belirti Vermemiş

Uzman Dr. Akyüz, hastanın durumunu değerlendirirken, karın içinde yavaş büyüyen kitlelerin belirti vermeyebileceğini ve sinsice gelişebileceğini vurguladı. Hastanın önce kilo aldığını düşündüğünü ve muayene için geç kaldığını belirten Dr. Akyüz, özellikle kadınların düzenli aralıklarla doktor kontrolüne gitmeleri gerektiğini ifade etti.

Doktor Uyarısı: Düzenli Kontroller Hayati Önem Taşıyor

Dr. Akyüz, kadınların sadece belirtiler oluştuğunda değil, herhangi bir rahatsızlık hissetmeden de düzenli olarak muayene olmalarının önemine dikkat çekti. Özellikle kadın hastalıkları konusunda erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten uzman, bu sayede tedavi edilebilir durumların daha erken fark edilebileceğini ve tedavi süreçlerinin daha etkin şekilde yönetilebileceğini dile getirdi.

Editör: Havva Andırır