Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan gelişmelerin ardından, TİP Milletvekili Ahmet Şık hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, Ahmet Şık kimdir ve kariyerinde hangi önemli adımları atmıştır? İşte detaylar...

Ahmet Şık Kimdir? 

10 Mayıs 1970 tarihinde Adana’da doğan Ahmet Şık, aslen Kumluca, Antalyalıdır. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra, gazetecilik kariyerine Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başlamıştır. 1991 ile 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel, Yeni Yüzyıl gazeteleri ve Nokta dergisinde muhabirlik yapmış, Reuters haber ajansında foto muhabirliği görevini üstlenmiştir. 2005 yılında Radikal gazetesinde çalışırken, Doğan Grubu’na karşı açtığı alacak davası nedeniyle işine son verilmiştir.

Siyasi Kariyerine Adım Atışı

2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) İstanbul milletvekili adayı olmuş ve seçilerek parlamentoya girmiştir. Ancak, 4 Mayıs 2020 tarihinde HDP'den istifa etmiş ve 19 Nisan 2021'de Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katılmıştır. Ahmet Şık, gazetecilik kariyerinin yanı sıra, siyasi kariyerinde de aktif bir rol üstlenmiş ve Türkiye’nin önemli siyasi figürlerinden biri olmuştur.

Medyadaki Çalışmaları ve Yargı Süreci

Ahmet Şık, gazetecilik kariyerinde birçok önemli habere imza atmıştır. Özellikle Gülen Cemaati'nin kamu kurumlarında gizlice örgütlenmesi ile ilgili yaptığı araştırmalar nedeniyle dikkat çekmiştir. 8 Mart 2007 tarihinde "Askerin medya notları!" başlıklı haberi, medyanın askerler tarafından fişlendiğini iddia etmiştir. Bu haber, medya ve güvenlik ilişkileri üzerine önemli tartışmalara yol açmıştır.

Ahmet Şık, evli ve iki çocuk babasıdır. Hem gazetecilik hem de siyaset alanındaki etkin çalışmaları ile tanınan Ahmet Şık, Türkiye'nin önemli kamu figürlerinden biri olarak kariyerine devam etmektedir.

Editör: Havva Andırır