Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından sağlanan burslar, yükseköğrenim, ortaöğrenim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik çeşitli destekler sunmaktadır. 2024-2025 öğretim yılı için burs başvuru tarihlerinin detayları açıklandı. Yükseköğrenim burs başvuruları 16 Eylül 2024 ile 11 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, TEV’in resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve bursiyer.tev.org.tr adresinden form doldurularak tamamlanacak. 2024-2025 öğretim yılında yükseköğrenim bursu aylık 4.500 TL olarak belirlenmiştir.

MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek? MEB 2025 Yılında Öğrencileri Bekleyen 15 Tatil (Yarıyıl Tatili) Tarihleri: Tatil Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek?

Yks Tercihleri Basladi Iste Osym

TEV Yükseköğrenim Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?

TEV yükseköğrenim bursu için başvuracak adayların bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:

T.C. vatandaşı olmak,
Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyaç duymak,
Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak. (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan geri ödemeli öğrenim kredisi sorun teşkil etmemektedir),
Öğrenimine yeni başlayanlar için başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir,
Ara sınıf öğrencileri için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,40 olması gerekmekte; 100 üzerinden not verilen üniversitelerde bu ortalamanın en az 62 olması beklenmektedir,
Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrencilerin, bu geçişi belgelemeleri gerekmektedir,
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşen öğrenciler için, iki yıllık mezuniyet ortalamasının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması,
İkinci öğretim öğrencilerinin ise ikinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel not ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

Yks 6

Ortaöğrenim, Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Ne Zaman?

Mesleki Lise Öğrencileri: Başvurular 9 Eylül 2024 ile 1 Kasım 2024 tarihleri arasında alınacaktır.
Yüksek Lisans Öğrencileri: Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans yapan öğrenciler için başvuru süreci 23 Eylül 2024 ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında olacaktır. Bu bursun aylık tutarı 6.750 TL olarak belirlenmiştir ve adayların 80 veya üzeri YDS puanı ile iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekmektedir.
Doktora Öğrencileri: Devlet üniversitelerinde doktora programlarında eğitim gören öğrenciler de aynı tarihlerde başvuru yapabileceklerdir. Doktora bursunun aylık tutarı ise 9.000 TL’dir ve bu burs için de adayların 80 veya üzeri YDS puanı ile iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.

Editör: Havva Andırır