TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı ve ilk oturumda gerginlik yaşandı.

Toplantıda Yetersizlik Tartışmaları

Komisyonun AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında gerçekleşen toplantıya muhalefet milletvekilleri tarafından salonun yetersiz olduğu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin dışarıda kaldığı gerekçesiyle itiraz edildi. Bu durum, toplantının başka bir salonda yapılması taleplerine yol açtı. Komisyon Başkanı Kirişci'nin, AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu'na söz vermesine rağmen muhalefet milletvekillerinin talepleri üzerine tartışmalar yaşandı ve nihayetinde Kirişci, toplantıya ara vermek zorunda kaldı.

MİT’in Irak Süleymaniye’deki Nokta Operasyonu Ne Zaman Gerçekleşti? PKK’nın Sözde İran Sorumlusu Saliha Akbıyık Nasıl Etkisiz Hale Getirildi? MİT’in Irak Süleymaniye’deki Nokta Operasyonu Ne Zaman Gerçekleşti? PKK’nın Sözde İran Sorumlusu Saliha Akbıyık Nasıl Etkisiz Hale Getirildi?

Basın ve Kamuoyu Erişimi Konusundaki Gerginlik

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, basın mensuplarının dışarıya çıkarılmamasını protesto ettiler. Bu durum da komisyon içindeki gerginliği artırdı ve toplantının Plan ve Bütçe Komisyonu Salonu'na taşınması kararı alındı. Kirişci, bu kararı duyurarak bir kez daha toplantıya ara verdi.

Editör: Havva Andırır