Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla yeni bir kredi uygulamasını duyurdu. "Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği" adı altında yayımlanan karar, Resmi Gazete'de yer aldı ve yürürlüğe girdi.

Altınay Savunma kaç lot verdi, ne kadar halka arz edildi, borsa işlem durumu! Altınay Savunma kaç lot verdi, ne kadar halka arz edildi, borsa işlem durumu!

Emekli 1 2

FAİZ İNDİRİMİNDEN YARARLANACAKLAR

Bu kredi uygulamasına göre, üreticiler temel bitkisel ve hayvansal üretim alanlarında 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli krediden yararlanabilecekler. Kredi miktarının yüzde 70'i tarımsal girdiler için ayni (akaryakıt, veterinerlik hizmeti, yem, ilaç, aşı, gübre, tohum, fide vb.), yüzde 30'u ise nakit olarak kullanılabilecek.

Dc370381 J5Yy19Rav5Sxn7W4Ol0Hqi

TARIMSAL KREDİLERDE YENİ DESTEK

Üretim planlaması yapan çiftçiler yüzde 20, sözleşmeli üretim yapanlar ise yüzde 15 ilave faiz/kar payı indiriminden yararlanabilecekler. Ayrıca, hastalıktan ari işletmelere de yüzde 70-100 oranlarında faiz/kar payı indirimi sağlanacak.

N P E5 I5 V Y Q B K D5 O B4 O4 E7 I R M H F M Scale

Kredi kullanımı için yeni seralar, kapalı bitkisel üretim üniteleri, mantar üretim tesisleri ve meyve bahçeleri için uygunluk belgeleri gerekecek. Ayrıca, AR-GE projeleri de desteklenecek ve bu projeler için yüzde 50 faiz/kar payı indirimli kredi/finansman sağlanacak.

246

Bu kapsamlı kredi uygulaması, tarımsal üretimi teşvik etmeyi, çiftçilerin ve işletmelerin finansal olarak desteklenmesini amaçlıyor.