FIFA, uluslararası transfer yasağı uyguladığı kulüpler listesini güncelledi ve bu güncellemeyle birlikte Süper Lig takımlarından Samsunspor'un adı da yer aldı. Samsunspor'a, "haksız fesihler" gerekçesiyle 2 dönem transfer yasağı getirildiği duyuruldu. Karar, 24 Haziran itibariyle yürürlüğe girdi ve Samsunspor'un 2024-2025 sezonu boyunca yaz ve kış transfer dönemlerinde yeni oyuncu almasına izin verilmeyecek.

Samsunspor'a Neden Transfer Yasağı Geldi?

Samsunspor'un transfer yasağı, geçtiğimiz sezon İsviçre Federal Mahkemesi tarafından geçici olarak ertelenmişti. Ancak son FIFA kararıyla birlikte bu yasak tekrar gündeme geldi. Kulüp, geçen sezon devre arasında mahkeme kararının etkisiyle kadrosuna 3 yeni oyuncu katmıştı. Ancak yeni karar, Samsunspor'un kadrosunda bulunan oyuncularla sezona başlamasını ve sezon sonuna kadar mevcut kadroyla mücadele etmesini gerektirecek.

Atletico Madrid - Leipzig maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Atletico Madrid - Leipzig maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid - Leipzig maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Atletico Madrid - Leipzig maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Şampiyonlar Ligi

Hangi Kulüpler Daha Önce Yasağa Tabi Tutulmuştu?

Samsunspor'un yanı sıra FIFA'nın daha önce açıkladığı listede MKE Ankaragücü, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Menemen FK, Konyaspor, Elazığspor, Adanaspor, Hatayspor, Antalyaspor, Erzurumspor, Sakaryaspor, Fatih Karagümrük, Eyüpspor ve Adana Demirspor gibi Türk kulüpleri yer almıştı. Bu kulüpler de çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Samsunspor'un Geleceği Ne Olacak?

Samsunspor yönetimi ve taraftarları, yeni sezonda mevcut kadro ile lig mücadelesine devam etmek zorunda kalacak. Transfer yasağı, kulübün gelecek transfer stratejilerini etkileyecek ve kadro planlamasında büyük bir kısıtlama yaratacak. FIFA'nın yasak kararının kulüp üzerindeki etkileri ve gelişmeler, ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız