Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde, geçtiğimiz yıl başlatılan depremden etkilenenler için yapılan 192 kalıcı konut projesi tamamlanarak taşınmaya hazır hale getirildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karaömerli Mahallesi'nde yapılan bu konutlar, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan 12 bloktan oluşuyor. İnşaat ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan bu konutlar, şebeke bağlantılarının da tamamlanmasıyla beraber hak sahipleri için taşınmaya hazır durumda.

Sumbasdepremkonutları4141010

Sumbas ilçesinde Depremzedelerin Konutlara Yerleşmesi Bekleniyor

Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ilçeye de olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Bu afet sonrasında birçok evin yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü ifade eden Demiroğlu, depremden etkilenen vatandaşlar için hızla çalışmalara başlandığını vurguladı. TOKİ tarafından geçen yıl ağustos ayında başlatılan bu konut projesinin şimdi tamamlandığını ve hak sahiplerinin bu ayın sonunda konutlarına yerleşmelerinin beklendiğini dile getirdi.

Sumbasdepremkonutları414000

Sumbas ilçesinde Yeni Yuvalar İçin Sıcak Bir Ortam

Başkan Demiroğlu, TOKİ tarafından yapılan konutların 2+1 ve 3+1 seçenekleriyle yatay mimariye uygun şekilde tasarlandığını ve iç dizaynlarının tamamlandığını belirtti. Sosyal donatıları ve iş yeri olan konutların da bulunduğu bu projenin, depremzedelere sıcak bir yuva oluşturduğunu söyledi. Konutların çekilişle belirlendiğini ve hak sahiplerine anahtarlarının teslim edildiğini aktaran Demiroğlu, vatandaşlara yeni konutlarının hayırlı olmasını diledi.