UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni sezon heyecanı başlıyor ve bu kapsamda, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon, Fransa’nın Lille takımını konuk ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir çekişme ve rekabetin yaşanacağı bu maç, hem Sporting Lizbon hem de Lille için kritik bir önem taşıyor. Peki, Sporting Lizbon - Lille maçı ne zaman oynanacak, saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak?

Sporting Lizbon - Lille Maçı Ne Zaman?

Sporting Lizbon ile Lille arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması, 17 Eylül 2024 tarihinde oynanacak. Maçın başlama saati ise Türkiye saatiyle 22.00 olarak belirlenmiş durumda. Bu karşılaşma, Devler Ligi’nin açılış haftasında önemli bir mücadele olarak dikkat çekiyor.

Maç Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Sporting Lizbon ve Lille arasında oynanacak bu önemli karşılaşma, Tabii Spor 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Futbolseverler, bu heyecan dolu maçı canlı izleyebilmek için belirtilen saatte Tabii Spor 1 kanalını takip edebilirler.

Sporting Lizbon’un Şampiyonlar Ligi Rakipleri Kimler?

Sporting Lizbon, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oldukça zorlu rakiplerle mücadele edecek. Portekiz temsilcisinin rakipleri arasında İngiltere’nin Manchester City, Arsenal ve Almanya’nın Leipzig gibi güçlü takımlar bulunuyor. Sporting Lizbon’un diğer rakipleri ise Club Brugge, Lille, PSV, Bologna ve Sturm Graz’tan oluşuyor.

Sporting Lizbon

Lille’in Şampiyonlar Ligi Rakipleri Kimler?

Lille ise gruptaki diğer takımlar arasında şampiyonluk hedefi bulunan ekiplerle karşılaşacak. Fransız temsilcisinin rakipleri arasında İspanyol devleri Real Madrid ve Atletico Madrid, İngiltere’nin Liverpool, İtalya’nın Juventus, Hollanda’nın Feyenoord, Portekiz’in Sporting Lizbon, Avusturya’nın Sturm Graz ve İtalya’nın Bologna takımları bulunuyor.

Atalanta - Arsenal maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Atalanta - Arsenal maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

Şampiyonlar Ligi’nde Yeni Format

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin bu sezon uygulanan yeni formatı, 36 takımın yer aldığı bir lig usulünü öngörüyor. Takımlar, 8 maçlık bir lig aşamasından geçecek. Bu aşamanın ardından ilk 8 sırada yer alan ekipler doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24. sıralar arasında bulunan 16 takım ise çift maçlı eleme usulü maçlarla son 16 turuna çıkma hakkı için mücadele edecek. Lig aşamasında ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise turnuvadan elenecek.

Editör: Mehmet Çetil