Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları, 20 bin öğretmen ataması için yapılan sözlü mülakatların ardından merakla bekleniyor. Adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını ve bu sürecin nasıl ilerleyeceğini sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sonuçların henüz açıklanmadığını belirtirken, mülakat sonuçlarıyla ilgili iddialara da yanıt verdi.

Sonuçların Açıklanma Tarihi Ne Zaman?

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları için henüz bir açıklama yapılmadı. Eğitim camiası, sonuçların ne zaman duyurulacağını merakla bekliyor. Bakan Tekin, sonuçların sızdırıldığı iddialarına karşı, bilgi işlem daire başkanlığından bir personelin yanlışlıkla bu bilgileri açtığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öğrencilerin KPSS puanları ve mülakat puanları hakkında da bilgi verildiği belirtildi.

Sözleşmeli Öğretmen 11

Mülakat Sürecinin Önemi

Bakan Tekin, öğretmenlik mülakatının gerekliliğine vurgu yaparak, "Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var, olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız," şeklinde konuştu. Öğretmen alımında adaletin sağlanması gerektiğini ifade eden Tekin, özel okulların dahi mülakat yaparak öğretmen aldığını belirtti.

Sözleşmeli Öğretmenlik

Sorgulama Süreci Nasıl İşleyecek?

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandığında, adaylar e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilecekler. Adaylar, TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecek. Başarılı sayılmak için 60 puan ve üzeri almak gerekecek. Bu süreçte, tüm detaylar açıklanana kadar adayların sabırlı olması gerekiyor.

KPSS Ön Lisans 2024 Atama Puanları ile Nereye Girebilirim? 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 Puanla Yerleşim Yapabileceğiniz Kurumlar ve Taban Puanları Nelerdir? KPSS Ön Lisans 2024 Atama Puanları ile Nereye Girebilirim? 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 Puanla Yerleşim Yapabileceğiniz Kurumlar ve Taban Puanları Nelerdir?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK E-DEVLET MÜLAKAT SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Havva Andırır