İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda, güzellik sektöründe tanınan iş insanı Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen gözaltına alındı. Operasyon, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Peki, Neslim Güngen kimdir ve gözaltına alınma sebepleri neler?

Neslim Güngen Kimdir ?

Neslim Güngen, 23 yıllık bir geçmişe sahip olan güzellik sektöründe önemli bir girişimcidir. Uzman estetisyen ve usta öğretici unvanlarına sahip olan Güngen, İstanbul'un birçok ilçesinde güzellik merkezleri açarak sektördeki büyümesini sürdürmüştür. Ayrıca, Cosmones Medikal ve Neslim Güngen Polikliniği'nin kurucusudur ve sağlık sektöründe de etkin rol oynamaktadır.

Neden Gözaltına Alındılar?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla bir operasyon düzenledi. Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen de, sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi olarak bu operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler arasındaydı.

MasterChef Erim Şanal kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Erim Şanal ne iş yapıyor ve mesleği ne? MasterChef Erim Şanal kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Erim Şanal ne iş yapıyor ve mesleği ne?

Operasyon kapsamında toplamda 25 ilde 134 adrese yönelik yapılan çalışmada, Neslim Güngen'in işletmeleri de incelenmiş ve gözaltı işlemleri için emniyete götürülmüştür.

Editör: Havva Andırır