Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri Ortaöğretim KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024 KPSS Sonuçları İçin ÖSYM Takviminde belirtilen Tarih ve Sorgulama Bilgileri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları heyecanla beklenen tarihten önce açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren erişebilirler. İşte detaylar:

YKS Sonuçları Nerden ve Nasıl Sorgulanacak?

Sonuçlar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden kolayca öğrenebilecekler.

YKS Soruları ve Cevap Kağıdı Yayınlandı

YKS'nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2. Oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) için adayların cevap kağıtları ve soruları da yayınlandı. Adaylar, sınavda verdikleri cevapları ile doğru cevapları karşılaştırarak performanslarını değerlendirebilecekler.

Cevap Kağıdı ve Sorular Nasıl İncelelenecek?

Adaylar, ÖSYM AİS üzerinden cevap kâğıtlarının görüntülerini, işaretlemelerini, optik okuyucularla okunan cevaplarını ve doğru cevapları inceleyebilecekler. Her soru için soru kökü, cevap seçenekleri ve adayın verdiği cevap detaylı bir şekilde sunulmaktadır. Ayrıca adaylar, testlerdeki doğru, yanlış ve boş cevap sayılarını da görebilecekler.

Editör: Havva Andırır