Sözleşmeli öğretmenlik atama ve tercih süreçleri, bu yıl da eğitim camiasında önemli bir yer tutuyor. Peki, 2024 MEB tercih ve atama kılavuzu ile sözleşmeli öğretmenlik tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) EK TERCİH EKRANI ÖSYM GİRİŞ EKRANI: DGS tercih kılavuzu ile 2024 DGS ek tercihleri nereden ve nasıl yapılır? DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) EK TERCİH EKRANI ÖSYM GİRİŞ EKRANI: DGS tercih kılavuzu ile 2024 DGS ek tercihleri nereden ve nasıl yapılır?

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

Sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sonuçları 25 Ekim 2024'te e-Devlet üzerinden açıklanmıştır. Adaylar, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tercih başvurularını 14 Kasım 2024 tarihinde yapmaya başlayacak. Tercih süreci, 20 Kasım 2024 saat 16.00'da sona erecek. Bu süre zarfında, sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecekler.

Sözleşmeli Öğretmen 5

Tercihler Nasıl Yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yaparak tercihlerini gerçekleştirecek. Önemli bir nokta ise, tercih başvurularının onaylatılması için adayların herhangi bir ilçe veya il milli eğitim müdürlüğüne gitmelerine gerek olmayacak olmasıdır. Bu durum, süreçlerin daha hızlı ve pratik bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyor.

Editör: Havva Andırır