Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler? Milyonların Maaşı Değişiyor! 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? Refah Payı Eklenebilir Mi? Enflasyonun Maaş Üzerindeki Etkileri Neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklama, emekli maaşlarıyla ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan kanuna göre, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alan emekliler ile hak sahiplerini kapsıyor. Yeni düzenlemenin ardından, emekli maaşlarıyla ilgili merak edilen detaylardan biri de ödemelerin ne zaman yapılacağıydı.

Fark Ödeme Tarihi Ne Zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruya göre, 2024 Temmuz ödeme dönemi itibarıyla en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak güncellenmiştir. Maaş farklarının hesaplara yatırılması ise 7 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecektir. Bu tarihte emeklilerin, hesaplarına yatan maaş farklarını çekebileceği belirtilmiştir.

G T9 Se Bs Wc A Er1 K V

Yeni Düzenlemeler ve Etkileri

Ayrıca, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşların, emekli veya yaşlılık maaşı aldıktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeleri durumunda devlet tarafından sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek priminin kaldırılacağı duyurulmuştur. Bu düzenleme, emeklilik sonrası çalışanları da kapsayacak şekilde yapılmıştır. Sigorta işlemleriyle ilgili bir diğer değişiklik ise kısa vadeli sigorta kolları prim oranlarının yüzde 2,25 olarak belirlenmesidir. Bu oran üzerinde değişiklik yapma yetkisi ise Cumhurbaşkanına verilmiştir.

Editör: Havva Andırır