Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Sefer Alan nerede şehit oldu? Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Sefer Alan nerede şehit oldu?

Mersin'de gerçekleştirilen operasyonla sosyal medyada terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şüphelilerin halay çekerken PKK elebaşı lehine sloganlar attıklarının tespit edildiğini duyurdu.

Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

Mersin İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, şüphelilerin Gaziantep'ten Mersin'e geldikleri belirlendi. Operasyon kapsamında, sosyal medyada yayınlanan görüntülerde yer alan 11 şüphelinin kimlik tespiti yapıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde 1 şüphelinin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu, diğer 9 şüphelinin ise gözaltına alındığı bildirildi. Halen firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Ele Geçirilen Materyaller ve Silahlar

Operasyonlar sırasında şüphelilerin üzerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda çeşitli dijital materyaller, silahlar ve mühimmatlar ele geçirildi. Bu materyallerin incelenmeye alındığı ve delil olarak kullanılacağı belirtildi.

Hükümetin Kararlı Tavrı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında terör örgütleri ve uzantılarıyla mücadelenin sadece belirli zamanlarda değil, yılın her günü devam edeceğini vurguladı. Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ortaya koyan Yerlikaya, terör propagandası yapanların adalete hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Havva Andırır