Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sivas'ta 2023 yılına ilişkin ölüm nedenleri istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Bu istatistiklere göre, Sivas kentinde geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 4 bin 518 kişi hayatını kaybetti.

Sivas'ta 2023 Yılında Ölüm Nedenleri Açıklandı

Sivaslıların hayatını kaybetmesine neden olan başlıca hastalıklar incelendiğinde, dolaşım sistemine bağlı hastalıkların öne çıktığı görüldü. Toplam bin 713 ölümle dolaşım sistemine bağlı hastalıklar, Sivas'ta en fazla yaşamı yitirme sebebi olarak kaydedildi. Bu hastalıkların genel sağlık durumu üzerindeki etkileri ve tedavi süreçleri, sağlık otoriteleri tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Tümörler İkinci Sırada

İkinci sırada ise iyi huylu ve kötü huylu tümörler yer aldı. Sivas'ta 2023 yılında tümörler nedeniyle 773 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu rakam, kanser türlerinin önemini ve bu hastalıklarla mücadeledeki zorlukları gözler önüne sermektedir. Sağlık kuruluşları, erken teşhis ve tedavi yöntemlerini geliştirerek kanserle mücadeledeki etkinliklerini artırmaya çalışmaktadır.

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Diğer Önemli Ölüm Nedenleri

Sivas'ta 2023 yılında ölüm nedenleri arasında solunum sistemi hastalıkları 699 ölümle ikinci sırada yer alırken, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları 136 ölümle üçüncü sırada yer aldı. Endokrin, beslenme ve metabolizma hastalıklarıyla ilgili ölümler 205, dışsal yaralanmalar ve zehirlenmeler nedeniyle hayatını kaybedenler ise 205 kişi olarak kaydedildi. Diğer hastalıklara bağlı olarak ise 518 kişi yaşamını yitirdiği belirtildi.
 

Editör: Havva Andırır