Baki Ergül Kimdir Aslen Nereli, Kaç Yaşında Ne Mezunu?

1952 yılında Sinop’ta doğan Baki Ergül, eğitim hayatını Sinop’ta tamamladıktan sonra, 1971 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi’ne girdi. 1975 yılında mezun olan Ergül, inşaat mühendisi olarak meslek hayatına adım attı.

Baki Ergül Ne İş Yapıyor Mesleği Ne?

Mezuniyetinin ardından, 1976-1978 yılları arasında Deniz Asteğmen olarak askerlik hizmetini tamamladı. Askerlik sonrasında, 1978’de Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nde inşaat mühendisi olarak göreve başlayan Ergül, kariyerinde hızla ilerleyerek Sinop DSİ 74. Şube Başmühendisi oldu.

1978-1988 yılları arasında bu görevde bulunan Ergül, aynı dönemde Karakaya Barajı Lisan Okulu’nda İngilizce kursuna katılarak dil eğitimi aldı. Ergül, çeşitli uluslararası kurs ve seminerlere katılmak üzere Rusya, İtalya ve İspanya gibi ülkelere giderek ülkesini temsil etti.

Baki Ergül'ün DSİ’de Yükseliş ve Başarıları

1988 yılında DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Baki Ergül, 1999’da Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Bu görevini 2003 yılına kadar sürdüren Ergül, Samsun, Sinop, Ordu, Amasya ve Tokat illerini kapsayan bölgedeki projelerin planlanması ve inşaatı sürecinde önemli rol oynadı.

Görev süresi boyunca çalışma arkadaşları ve DSİ Genel Müdürleri tarafından övgüyle karşılanan Ergül, valilerden de takdirnameler aldı. Aktif sporculuk döneminin ardından, çeşitli spor kulüplerinde yöneticilik ve kulüp başkanlığı yaptı.

Baki Ergül Siyasi Kariyeri ve Belediye Başkanlığı

Baki Ergül’ün siyasi kariyeri, 2004 yılı yerel seçimlerinde CHP’den Sinop Belediye Başkan Adayı olarak başlamış oldu. O dönemde bir oy farkıyla belediye başkanlığı seçimlerini kaybetti. Ancak, 2009 yılında yeniden aday olup, bu kez yüksek oy oranı ile Sinop Belediye Başkanı seçildi. İlk döneminde, Sinop’un altyapı ve üst yapı sorunlarına yönelik önemli projeleri hayata geçirdi.

Malatya Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi Malatya Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı ve Biyografisi

2014 yılında tekrar aday olan Ergül, bu seçimlerde de büyük başarı göstererek ikinci kez Sinop Belediye Başkanı oldu. İki dönemdir sürdürdüğü bu görevde, Sinop için birçok önemli projeye imza attı ve kentin gelişimine katkıda bulundu.

Aile Hayatı ve Kişisel Bilgiler
Baki Ergül, evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk babasıdır. İngilizce bilen Ergül, iş yaşamındaki başarılarının yanı sıra, ailesine ve kişisel gelişimine de önem vermektedir.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım