Sinan Oğan Tehditlerle Karşı Karşıya: 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Neler Yaşandı?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan, bu süreçte yaşadığı tehditler ve baskılar hakkında açıklamalarda bulundu. Oğan, katıldığı TV100 canlı yayınında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı ve seçim sonrası maruz kaldığı tehditleri anlattı.

Sinan Oğan Neden Cumhur İttifakı'nı Destekledi?

Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını, Millet İttifakı'nın parlamentoda çoğunluğu sağlayamamasına bağladı. Oğan, "Kılıçdaroğlu'na, 'Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok, nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi?' diye sordum. Bana 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi." şeklinde konuştu. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisine Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık teklif ettiğini, ancak Millet İttifakı'nın ülkeyi krizden kurtaramayacağını düşündüğü için bu teklifi reddettiğini belirtti.

Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti? Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti?

Sinanoğan2121

Sinan Oğan'ı Kimler Neden Tehdit Etti?

Seçim sürecinde aldığı kararlar nedeniyle yoğun tehdit ve linç kampanyalarıyla karşılaştığını ifade eden Oğan, şunları söyledi: "1 yıldır çocuklarıma kadar aileme kadar tehditlerle uğraştım. Devletin koruması altına girmek durumunda kaldık. FETÖ'cüler mi tehdit etmedi? CHP yandaşları mı etmedi? Muhalif bir belediye başkanının trol ordusu tehdit etti. PKK yandaşları, FETÖ yandaşları ve sosyal medyada demokrat olarak geçinen CHP'li olarak bir kısmı geçinen, kendisini CHP’ye yakın gören sosyal medya silahşörleri, bir kısmı gazeteci etiketi üzerinde olan kişiler tehdit etti."

Yönetemeyeceğiz, Kriz Çıkar' Dedikılıçdaroğlu

Tehditlerin Kaynağı Kimlerdi?

Oğan, tehditlerin kaynağında çeşitli grupların bulunduğunu belirtti. FETÖ yandaşları, CHP’ye yakın sosyal medya kullanıcıları, PKK sempatizanları ve muhalif belediye başkanlarının trol orduları tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Oğan, "Devletin koruması altına girmek zorunda kaldık" diyerek tehditlerin ciddiyetine dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu Oğan'a Ülkeyi 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi mi?

Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını da açıkladı. "Kılıçdaroğlu'na, 'Ucu ucuna kazandığımız bir seçimde parlamento da arkamızda yok, nasıl yöneteceğiz bu ülkeyi?' diye sordum. Bana 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi." ifadelerini kullanan Oğan, bu açıklamasıyla Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde yaşanabilecek olası yönetim krizine dikkat çekti.

Editör: Murat Serdar Yıldız