Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin detaylar iddianamede ortaya çıktı. İddianamede, cinayetin azmettiricisi olarak belirtilen Tolgahan Demirbaş'ın, Sinan Ateş'in kişisel bilgilerini, konum gibi detayları Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan komiser Mustafa Ensar Aykal'dan aldığı ifade edildi.

537340

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 145 sayfalık iddianamede, eylemin gerçekleştirilmesine ilişkin ayrıntılar ve şüphelilerin rolleri detaylı bir şekilde yer aldı.

203388

Tetikçi olarak belirtilen Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un Sinan Ateş'e yönelik 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilirken, azmettirici olarak gösterilen Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

I M G 20230206 213903

Öte yandan, iddianamede yer alan bilgilere göre, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın, Sinan Ateş'in adres, telefon ve konum bilgilerini hukuka aykırı olarak ele geçirerek saldırgan Eray Özyağci'ye verdiği belirtildi. Bu nedenle, Tolgahan Demirbaş'ın 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme' suçundan da cezalandırılması talep edildi.

Centro muzlu gofret neden yasak, kimin ürünü, içinden ne çıktı, hangi markette satılıyor? Centro muzlu gofret neden yasak, kimin ürünü, içinden ne çıktı, hangi markette satılıyor?

Sinan Ates

Ayrıca, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan komiser Mustafa Ensar Aykal'ın da görevi kötüye kullanarak bu kişisel bilgileri sağladığı iddiasıyla 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' suçundan cezalandırılması istendi.

52317

Bu olayın detayları, cinayetin nasıl gerçekleştiği ve şüphelilerin rolleriyle ilgili olarak mahkemede daha detaylı bir şekilde ele alınacak.