Beykoz’da Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’a yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya karışan 7 şüpheli hakkında 20 yıla kadar hapis cezası talep etti. İşte konuyla ilgili detaylar.

Saldırı Nasıl Gerçekleşti?

26 Eylül 2024 tarihinde Beykoz Kavacık’ta gerçekleşen olayda, Serhat Akın, katıldığı bir programdan çıkarken motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı anında Akın’ın yaralandığı ve bu yaralanmanın parçalı kemik kırığı boyutunda olduğu belirtildi. Adli tıp kurumu raporuna göre, yaralanmanın hayat fonksiyonlarına etkisinin ağır olduğu vurgulandı.

Şüphelilerin Eylemi Nasıl Planlandı?

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı fezlekede, şüphelilerin yurtdışından gelen talimat doğrultusunda hareket ettiği, olay öncesi keşif yaptıkları ve gizlilik sağlamak amacıyla maske ve kask kullandıkları ifade edildi. Saldırganın, Serhat Akın ile arasındaki mesafenin 3-4 metre olduğu ve 3 el ateş edildiği, bunlardan üçünün de hedefe isabet ettiği kaydedildi. Olay, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirildi.

Hayvanlarda görülen Mavi dil hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Mavi dil hastalığı insana bulaşır mı? Hayvanlarda görülen Mavi dil hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Mavi dil hastalığı insana bulaşır mı?

Serhat Akin 2

Saldırının Maddi Karşılığı Ne Oldu?

Fezlekede, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin, olaydan önce belirli görevler üstlendikleri detaylı bir şekilde açıklanıyor. Olay yerinde keşif yapmaları, tabanca ve maskeleri temin etmeleri gibi eylemler, organize bir suç işlediğini gösteriyor. Ayrıca, saldırının azmettiricisi olduğu belirtilen H.Ş’den alınan 250 bin TL’nin, saldırıyı gerçekleştirenler arasında paylaşıldığı belirtildi.

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi ve burada dava açılması bekleniyor. 7 şüpheli hakkında “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmesi, olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koyuyor.

Editör: Havva Andırır