Eski milli futbolcu Serhat Akın, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da uğradığı silahlı saldırı sonrası sağlık durumu merak konusu oldu. Saldırıda ayağından yaralanan Akın, Ataşehir'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene ve tedavi sonrası sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, saldırgan ya da saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Serhat Akın Kimdir?

Serhat Akın, 5 Haziran 1981 tarihinde Almanya'nın Karlsruhe şehrinde doğmuştur. Futbola, 1991 yılında 10 yaşında iken Almanya'nın Karlsruher SC takımının altyapısında başlamıştır. Akın, futbol kariyerine Türkiye'de devam etmek üzere 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Hem futbol kariyeri hem de milli takımda gösterdiği performansla tanınan Akın, Erzincan kökenli olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Serhat Akın1

Hangi Takımlarda Oynadı?

Serhat Akın, futbol kariyeri boyunca birçok takımda görev almıştır. Fenerbahçe'de geçirdiği süre sonrasında, 2004 yılında Belçika'nın RSC Anderlecht takımına transfer olmuştur. 2006-2007 sezonunda Almanya'nın 1. FC Köln takımına kiralık olarak gitmiş, ardından RSC Anderlecht’e geri dönmüştür. 2008 yılında Kocaelispor ile anlaşan Akın, burada geçirdiği bir yılın ardından çeşitli takımlarla anlaşmalar yapmıştır. Konyaspor, Turgutluspor ve Denizlispor gibi takımlarda da oynamıştır. Son olarak, Almanya'nın BAK 07 takımında futbol kariyerine son vermiştir.

Kayserispor-Beşiktaş maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Kayserispor-Beşiktaş maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Kayserispor-Beşiktaş maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? Kayserispor-Beşiktaş maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

66F5E53D897D2Eb870138F6C

Milli Takım Kariyeri

Serhat Akın, milli takım formasıyla da dikkat çekmiştir. 1999 yılında Türkiye U-17 ve U-18 takımlarında görev almış, 2000-2002 yılları arasında Türkiye U-21 takımında 22 maça çıkarak 12 gol atmıştır. 2002-2006 yılları arasında ise Türkiye A Milli Takım formasını 16 kez giymiş ve 3 gol kaydetmiştir. Genellikle 24 numaralı formayı tercih eden Akın, futbolculuk kariyerinin ardından YouTube'da futbol yorumculuğu yapmaya başlamıştır.

Editör: Havva Andırır