Miss Turkey 2024 Şampiyonu İdil Bilgen Bingöl'de Görev Yapacak mı? Kraliçe Tacıyla Doktorluğa İlk Adımını Atacak mı? Miss Turkey 2024 Şampiyonu İdil Bilgen Bingöl'de Görev Yapacak mı? Kraliçe Tacıyla Doktorluğa İlk Adımını Atacak mı?

Türk sinemasının efsanevi yapımlarından biri olan Hababam Sınıfı, yıllar geçse de izleyicilerin gönlünde özel bir yer edinmeyi başardı. Filmin unutulmaz karakterlerinden biri olan Semra Öğretmen'i canlandıran Semra Özdamar ise zamanın izlerini taşıyan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Yeşilçam'ın Masum Yüzlü Güzeli Semra Özdamar Kimdir?

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminde öğrenciler tarafından canından bezdirilen ve masumluğuyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Semra Özdamar, Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alıyor. Bugün 66 yaşında olan Özdamar, uzun bir süredir kameralardan ve medyadan uzak bir hayat sürüyor.

Untitled (17)

Zamanın Acımasız Yüzü

Son olarak görüntülenen'ın, geçmişteki imajından oldukça farklı olduğu dikkat çekti. Yıllar içinde yaşlanan ve değişen Özdamar, sevenlerini şaşırttı. Usta oyuncunun bu değişimi, Türk sineması tutkunları arasında duygusal bir yankı uyandırdı.

Hayatının Dönüm Noktası

Semra Özdamar, Hababam Sınıfı'nda rol aldıktan sadece 3 yıl sonra sinema kariyerine nokta koydu. Sonrasında öykü yazarlığına yönelen ve Almanya'da yaşamını sürdüren Özdamar, özel hayatında da belgesel yapımcısı Süha Arın ile birliktelik yaşamıştı.

Editör: Havva Andırır